Tomahawk Steak Nedir, Fiyatı Ne Kadar, Hayvanın Neresi? Tomahawk Steak Nasıl Yapılır?

Son vakitlerin tanınan yemeği Tomahawk Steak, et severler tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki Tomahawk Steak nedir, fiyatı ne kadar? Konutta nasıl yapılır? Hayvanın neresi kullanılır? Ayrıntılar haberimizde.

Tomahawk Steak Nedir?

Tomahawk Steak, dananın sırtında bulunan bir et cinsidir. Dana pirzolaya benzeri, antrikotun kemikli olanıdır. Kemiği ile birlikle bir Tomahawk Steak, yaklaşık 1-1,5 kilogram gelmektedir.

Tomahawk Steak Hayvanın Neresi?

www.aniva.com.tr

Tomahawk Steak, dananın sırt kısmından, antrikottan elde edilir. Hafif yağlı bir et olması ile dananın en lezzetli kısmı olarak isimlendirilir. Yumuşak ve lezzetli bir et olduğu için döküm tava ve mangalda tercih edilir.

Tomahawk Steak Fiyatı

Kasaptan çiğ olarak aldığınızda yaklaşık her bir modülü yaklaşık 1 kilo gelen Tomahawk Steak’in fiyatı 400 ila 500 TL ortasında değişmektedir. Restaurantlarda pişirilmiş hali ise 4-5 bin TL’ye kadar çıkmaktadır.

Tomahawk Steak Nasıl Yapılır?

Dinlendirilmiş bir Tomahawk Steak tercih etmek, lezzet ve yağ dağılımı açısından değerli bir etken. Pekala nasıl pişirilir? Eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra bol tuz ve karabiber ile biraz yoğurun ve akabinde mangalda pişirin Kalın bir et olduğundan ötürü zıt mühürleme yapabileceğiniz bir mangal kullanmanız değerli olacaktır. Etin ülkü pişme müddetleri ise şunlardır; 

  • Az pişmiş et derecesi: 52 derece

  • Az-orta pişmiş et derecesi: 57 derece

  • Orta pişmiş et derecesi: 63 derece

  • Orta-iyi pişmiş et derecesi: 66 derece

  • İyi pişmiş et derecesi: 70 derece

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir