‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Çok Lezzetli ve Enfes Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü

‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için birbirinden nefis yemek tanımlarından oluşturduğumuz günün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz! Bugün günün menüsünde: Kereviz çorbası, tavuk döner, soğan salatası ve çilekli magnolia tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!

Kereviz Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet kereviz (sap ve yapraklarıyla)

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet havuç

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet limon suyu

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 su bardağı sıcak su

  • Tuz

  • Karabiber

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. 

2. Havuç ve kerevizin soyun ince ince dilimleyin. Soğan ve sarımsağı kızgın zeytinyağında kavurun.

3.  Akabinde havucu ve kerevizi atarak soteleyin. 

4. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika pişirin. 

5. Havuçlar yumuşayınca altını kapatın, damak tadınıza nazaran tuz ve karabiberini ekleyip blenderdan geçirin.

6. İnce ince doğradığınız kereviz sapları ve yapraklarıyla servis edin.

Evde Tavuk Döner Tarifi

Malzemeler

4 adet kalçalı tavuk but

1 adet soğan

2 diş sarımsak 

2 yemek kaşığı yoğurt 

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

1. Tavukların etini kemiğinden yeterlice ayırın.

2. Bir kabın içine rendelenmiş soğanın suyunu sıkın, posasını atın. 

3. Sarımsağı ve öteki sos materyallerini de ekleyerek düzgünce karıştırın.

4. Tavukları sosla buluşturup buzdolabında bir saat dinlendirin. 

5. Dinlendirdikten sonra streç sinemaya rulo halinde sarın ve buzlukta dondurun. 

6. Buzluktan çıkardıktan yarım saat sonra ince ince dilimleyin.

7. Tavada sıvı yağla eritilmiş tereyağında kızartın. 

8. İster lavaşla, ister pilavla servis edin.

Sumaklı Soğan Salatası Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk soğan

  • Bir tutam maydanoz

  • 2 yemek kaşığı sumak

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım limon suyu

  • 1 çay kaşığı tuz

Sumaklı Soğan Salatası Nasıl Yapılır?

1. Soğanları ikiye bölün, piyazlık doğrayın.

2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip biraz ovalayarak yıkayın. 

3. Soğanları süzgeç yardımıyla süzün ve biraz daha süzülmesini bekleyin. 

4. Suyu süzülen soğanları kaba alın.

5. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyin.

6. Yarım limonu sıkın, zeytinyağı ve öbür baharatları ekleyin ve karıştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir